Definitief Energielabel aanvragen

Afspraak

Inspectie

Registratie

Online definitief energielabel aanvragen!

Op zoek naar een definitief energielabel aanvragen? Bent u van plan op korte termijn uw woning te verkopen? Daar komt veel bij kijken! Als verkopende partij bent u verplicht het energielabel van uw huis te verzorgen. Vanaf 1 januari 2021 vraag je een energielabel aan door een afspraak te maken met een vakbekwaam energieadviseur. Die komt langs en bekijkt in gemiddeld 1 à 2 uur tijd het huis. 

Voor het definitief energielabel aanvragen helpen wij als erkend inspecteur u graag om aan deze plicht te voldoen. Wij hanteren scherpe prijzen waartegen wij voor u een geldig energielabel kunnen bieden. Het is eenvoudig en snel om online een afspraak te maken met één van onze adviseurs.

Het nieuwe energielabel gaat in vanaf 1 januari 2021. Heb je al een geregistreerd energielabel voor je huis (of gebouw)? Die blijft gewoon 10 jaar geldig.

Het energielabel geeft aan hoe goed een woning is geïsoleerd en hoe zuinig installaties zijn. De energierekening hangt ook af of je zuinig stookt, hoeveel warm water je gebruikt, hoeveel apparaten je hebt en hoe intensief je die gebruikt. In soortgelijke woningen met eenzelfde energielabel kan daarom het energieverbruik toch verschillend zijn.

Aanvragen Energielabel is een entiteit van: Homekeur B.V.
 
 

Aanvragen energielabel

Na het invoeren van uw gegevens kunt u (naar keuze) direct en online een afspraak maken, of wij nemen contact met u op.

Heeft u nog een vraag? Mail ons:
info@aanvragen-energielabel.nl

Meer lezen

Aanvragen energielabel

Over ons

Meer weten over de organisatie achter Aanvragen Energielabel?
Tablet met energielabel

Energie­label

Wat behelst het energielabel precies? En welke wet- en regelgeving geldt er?
Aanvragen energielabel

Contact

Heeft u nog vragen? Neem contact op voor persoonlijk advies.

Definitief energielabel aanvragen voor elke woning

Direct online uw definitief energielabel aanvragen? Op Aanvragen Energielabel.nl kunt u eenvoudig online een definitief energielabel aanvragen. Wij hebben de beschikking over een groot landelijk netwerk van meer dan 300 inspecteurs, die dagelijks honderden inspecties uitvoeren. Zo kunt u voor elke woning in heel Nederland direct online uw energielabel aanvragen.

  • Alle inspecteurs van Aanvragen Energielabel.nl zijn gediplomeerd. Om de kwaliteit van onze dienstverlening te kunnen bewaken staan zij voortdurend onder strenge kwaliteitscontroles.
  • Alle opnames en verstrekte labels worden uitgevoerd conform alle geldende richtlijnen en normen, waardoor ze rechtsgeldig blijven. Dit betekent dat ze geschikt zijn om te gebruiken bij de verkoop van uw huis.
  • Alle energielabels en opnames worden bovendien geregistreerd bij de wettelijke instanties, zoals overheden en kadaster.
  • De adviseur neemt kenmerken op van de woning waaronder de afmetingen, en de aanwezige isolatie en installaties, zoals de cv-ketel en zonnepanelen. Op basis hiervan wordt berekend hoeveel energie er nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning. Zo wordt het energielabel nauwkeuriger en is het mogelijk om verbetermogelijkheden op maat aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het label te staan.

Hoe werkt het definitief energielabel aanvragen?

Het definitief energielabel aanvragen begint bij het maken van een afspraak. U kunt een bezoek van een van onze deskundige inspecteurs eenvoudig online inplannen. Door de grootte van ons netwerk kan dit in de meeste gevallen vlot gebeuren. Tijdens dit bezoek, de inspectie zelf, wordt uw woning volledig gecontroleerd. Onze inspecteur bekijkt de binnenzijde en de buitenzijde van uw huis, evenals alle ruimtes in de woning en maakt daarbij gebruik van diverse apparatuur, om bijvoorbeeld bepaalde waardes te bepalen en oppervlaktes te meten. Waar bij andere opnamen vooral gelet wordt op bouwkundige gebreken, besteden wij aandacht aan duurzame, energiegerelateerde zaken in het bijzonder. Alle gegevens worden vervolgens verwerkt in een softwareprogramma, om zo te komen tot een berekening van het juiste energielabel. Al deze informatie vormt uiteindelijk de basis voor de uitgifte van een definitief energielabel.

  • Ga je een huis kopen? Let op het energielabel. Een huis met een groen energielabel (label A of B) is niet alleen comfortabeler, het scheelt je ook fors in de energiekosten. In 10 jaar tijd kan het verschil met een vergelijkbaar onzuinig huis oplopen tot duizenden euro’s. Een iets duurder maar zuiniger huis kan dus voordeliger zijn dan een goedkoper, onzuinig.
  • Heeft het te koop staande huis geen energielabel? Vraag er de verkoper of de verkoopmakelaar om. Als koper heb je recht op een energielabel.
  • Wilt u direct uw definitieve energielabel aanvragen? Of ontvangt u liever eerst nog wat aanvullende informatie? Neem vooral contact met ons op! 

 

Contact

Wilt u persoonlijk advies over de aanvraag van het energielabel?

Schroom niet om ons te contacten via:
info@aanvragen-energielabel.nl.