Direct uw Energielabel
aanvragen!

Afspraak

Inspectie

Registratie

Direct uw energielabel aanvragen

Gaat u binnenkort uw woning verkopen, dan zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden. Denk hierbij niet alleen aan het te koop zetten van uw woning, maar ook aan vele andere zaken. Zo is het ook verplicht dat een woning welke wordt verkocht, is voorzien van geregistreerd energielabel.

Ga je een huis kopen of huren? Vraag dan naar het energielabel. In een energiezuinig huis heb je een lagere energierekening. Het energielabel geeft aan waar nog mogelijkheden zitten voor energie besparende maatregelen.

Heeft u nog geen energielabel voor uw huis geregeld? Dan kunt u via deze website een energielabel aanvragen. Wij helpen u graag verder aan een energielabel voor uw woning.

Er zijn uitzonderingen op de verplichting om bij verkoop of verhuur een energielabel te overleggen: bij verkoop van onder meer een officieel erkend monument of een woonboot hoef je geen energielabel te overhandigen.

Voor het energielabel aanvragen bent u bij ons op het juiste adres! Wij kunnen tegen een aantrekkelijke prijs voor u een geldig energielabel verzorgen. Online kunt u snel en eenvoudig een afspraak maken met één van onze inspecteurs. Uw energielabel vraagt u snel en gemakkelijk online aan. 

Aanvragen Energielabel is een entiteit van: Homekeur B.V.
 

Aanvragen energielabel

Na het invoeren van uw gegevens kunt u (naar keuze) direct en online een afspraak maken, of wij nemen contact met u op.

Heeft u nog een vraag? Mail ons:
info@aanvragen-energielabel.nl

Meer lezen

Low angle portrait of  Middle-Eastern engineer  holding plans while standing on construction site, copy space

Over ons

Meer weten over de organisatie achter Aanvragen Energielabel?
Rear view of indian couple checking on digital tablet housing energy efficiency rate. Young couple searching new green house on digital tablet. Husband embracing wife while checking the energy efficiency status of their home.

Energie­label

Wat behelst het energielabel precies? En welke wet- en regelgeving geldt er?
Contact us concept with wood block and symbols at, e-mail address and phone

Contact

Heeft u nog vragen? Neem contact op voor persoonlijk advies.

Waarom een energielabel aanvragen?

Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht om een energielabel voor uw woning te hebben als u deze wilt verkopen. De koper moet namelijk kunnen zien welk energielabel uw woning heeft. Aan de hand van dat label kan de koper namelijk zien hoe energiezuinig de woning is en dat meenemen in het besluit om het huis te kopen of niet.  In 2015 kregen alle bestaande woningen in Nederland een voorlopig energielabel. Wanneer u uw woning na 1 januari 2021 uw woning wilt verkopen, dient uw woning te zijn voorzien van een geldig energielabel. Het vereenvoudigde energielabel (VEL) heeft net zoals het nieuwe verplichte energielabel na opname een geldigheid van 10 jaar. Op deze website kunt u snel en eenvoudig online een energielabel aanvragen. Lees daarvoor snel verder!

Hoe kunt u bij ons een energielabel aanvragen?

Het is erg eenvoudig om bij ons een energielabel aan te vragen, en we bieden deze service ook nog eens voor een aantrekkelijke prijs aan. Om een energielabel aan te vragen, kunt u hiervoor gemakkelijk online een afspraak maken met één van onze ervaren inspecteurs. De inspecteur komt bij u langs, om te kunnen bepalen voor welk energielabel uw woning in aanmerking komt. Hij kijkt tijdens de inspectie alleen naar zaken die voor het bepalen van een energielabel relevant zijn. De inspecteur kijkt dus niet naar eventuele bouwkundige gebreken. Tijdens de inspectie verzameld de inspecteur gegevens die hij vervolgens verwerkt in een softwareprogramma. Het programma rekent dan uit voor welk energielabel uw woning in aanmerking komt. Dankzij deze werkwijze weet u zeker dat uw huis het juiste energielabel krijgt. Een energielabel aanvragen voor uw huis, is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Energielabel aanvragen voor iedere woning

Op Aanvragen Energielabel.nl kunt u direct online uw energielabel aanvragen en ook zelf inplannen op een tijdstip dat bij u past. Wij hebben door heel Nederland honderden inspecteurs werkzaam. Hierdoor kunt u in elke regio gebruik maken van onze diensten. Alle inspecteurs van Aanvragen Energielabel.nl zijn gediplomeerd en staan voortdurend onder strenge kwaliteitscontroles. Op basis van deze controles kunnen wij de kwaliteit van onze dienstverlening maximaal garanderen, bewaren en bewaken. Bovendien voeren wij dagelijks honderden inspecties uit. Wilt u dus zeker weten dat het berekenen van het energielabel van uw woning op de juiste manier gebeurt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Inspecties volgens geldende normen en richtlijnen

De inspecties die u via deze website aanvraagt, worden niet alleen door ervaren en deskundige inspecteurs uitgevoerd, maar ze worden uiteraard conform alle geldende normen en richtlijnen uitgevoerd. Hierdoor blijven deze labels 10 jaar rechtsgeldig na de opname datum, en voor u dus te gebruiken bij de verkoop van uw woning. Alle opnames en labels worden ook geregistreerd bij de wettelijke instanties, denk hierbij bijvoorbeeld aan het Kadaster en de overheid.

Hoe gaat de inspectie precies bij een energielabel aanvragen?

Iedere opname begint bij een aanvraag. Zo kunt u online eenvoudig uw energielabel aanvragen. Vervolgens maakt u naar keuze zelf direct een afspraak met één van onze deskundige inspecteurs of wij nemen contact met u op om de afspraak te maken. Tijdens de inspectie wordt uw woning volledig gecontroleerd. Hierbij kunt u denken aan de gehele binnenzijde van de woning, maar ook de buitenzijde. Waar bij andere inspecties vooral de aandacht ligt op bouwkundige gebreken, let deze inspecteur vooral op duurzame energie gerelateerde zaken. Is uw woning goed geïsoleerd? Heeft u wel of geen zonnepanelen? Heeft u een warmtepomp? Is de woning voorzien van dubbel glas? Deze en nog tal van andere zaken worden vastgelegd en vormen de basis voor de berekening van het energielabel. De inspecteur zal tijdens zijn bezoek alle ruimtes in de woning bekijken. Tijdens de inspectie wordt er ook gebruik gemaakt van geavanceerde technieken en apparatuur. Dit om bijvoorbeeld de RC-waarde van het glas te bepalen. Al deze informatie vormt uiteindelijk de basis voor het uitgeven van een geldig en geregistreerd energielabel.

Vraag vandaag nog uw energielabel aan!

Zoals u ziet, kunt u bij ons erg gemakkelijk een energielabel aanvragen voor een aantrekkelijk tarief. Wilt u graag direct een energielabel aanvragen voor uw woning? Vraag deze dan eenvoudig online aan op onze website. Wilt u liever eerst nog wat meer informatie? Dan is dat geen enkel probleem! Onze adviseurs geven u graag vrijblijvende informatie over alles wat u wilt weten omtrent energielabels.

Contact

Wilt u persoonlijk advies over de aanvraag van het energielabel?

Schroom niet om ons te contacten via:
info@aanvragen-energielabel.nl.