Energielabel huis aanvragen

Afspraak

Inspectie

Registratie

Regel direct uw energielabel huis!

Op zoek naar energielabel huis? Denkt u erover uw woning te gaan verkopen? Dan komt er heel wat op u af. Als verkopende partij bent u per 01-01-2021 verplicht om een energielabel beschikbaar te hebben.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor een energielabel huis. Tegen een aantrekkelijke prijs kunnen wij u helpen aan een geldig geregistreerd energielabel.

Met een energielabel kunnen kopers en huurders gemakkelijk beoordelen hoe zuinig een huis is. Dat is handig, want een zuinige woning betekent een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot, wat uiteraard beter is voor het milieu.

Een energielabel huis vertelt u hoe veel of hoe weinig energie uw woning verbruikt. De labelklassen voor woningen lopen van label A tot en met label G. Heeft uw huis een A-label? Dan is uw huis zeer zuinig! Heeft uw huis een G-label? Dan is uw huis zeer onzuinig.

Daarnaast staat er in een energielabel welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn in uw woning. Denk dan bijvoorbeeld aan maatregelen zoals dubbel glas, isolatie van het dak of de muren, zonnepanelen, verwarming, etc.

Aanvragen Energielabel is een entiteit van: Homekeur B.V.

 
 

Aanvragen energielabel

Na het invoeren van uw gegevens kunt u (naar keuze) direct en online een afspraak maken, of wij nemen contact met u op.

Heeft u nog een vraag? Mail ons:
info@aanvragen-energielabel.nl

Meer lezen

Low angle portrait of  Middle-Eastern engineer  holding plans while standing on construction site, copy space

Over ons

Meer weten over de organisatie achter Aanvragen Energielabel?
Rear view of indian couple checking on digital tablet housing energy efficiency rate. Young couple searching new green house on digital tablet. Husband embracing wife while checking the energy efficiency status of their home.

Energie­label

Wat behelst het energielabel precies? En welke wet- en regelgeving geldt er?
Contact us concept with wood block and symbols at, e-mail address and phone

Contact

Heeft u nog vragen? Neem contact op voor persoonlijk advies.

Een energielabel voor uw huis is één van de belangrijkste zaken om te regelen!

Wilt u uw huis verkopen? Dan zijn er veel zaken welke geregeld moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld niet alleen aan het ‘Te koop’-bordje in de tuin, maar ook aan diverse documenten. Maar wist u al dat het regelen van een energielabel voor uw huis één van de belangrijkste zaken zijn die gedaan dienen te worden? Dat komt omdat per 1 januari 2021 in Europa het verplicht is geworden om als verkopende partij aan te tonen hoe energiezuinig uw woning is. En de enige rechtsgeldige manier om dat te kunnen doen, is door uw huis te voorzien van een energielabel.  Met een energielabel kunnen kopers en huurders namelijk gemakkelijk beoordelen hoe zuinig een huis is. Dat is handig, want een zuinige woning betekent een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot, wat uiteraard beter is voor het milieu.

Laat de kopende partij zien hoe energiezuinig uw woning is!

De kopende partij moet namelijk de energiezuinigheid van een woning kunnen laten meewegen in de beslissing om een huis te kopen of niet. Voor veel kopende partijen wordt zo’n energielabel trouwens ook steeds belangrijker. Mensen zijn zich namelijk steeds meer milieubewust en willen het liefst een zo energiezuinig mogelijk huis. En is het huis dat in de verkoop staat nog niet zo erg energiezuinig? Dan wil een kopende partij graag weten in hoeverre eventueel energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Wanneer er namelijk maar enkele zaken dienen te gebeuren om een woning energiezuiniger te maken, is vaak de bereidheid aanwezig om de woning alsnog te kopen. Dat is al helemaal het geval wanneer de rest van het huis wel aan de wensen voldoet.

Wat vertelt een energielabel precies?

Een energielabel huis vertelt u hoe veel of hoe weinig energie uw woning verbruikt en wat de rc waardes zijn van bijvoorbeeld de beglazing, het dak of de gevel. De RC waarde is een getal. De isolatiewaarde van een bepaald materiaal wordt aangeduid met RC. De R-waarde geeft de resistance (weerstand) aan en de C staat voor constructie. Het zegt iets over de warmteweerstand van de complete constructie. De labelklassen voor woningen lopen van label A tot en met label G. Heeft uw huis een A-label? Dan is uw huis zeer zuinig! Heeft uw huis een G-label? Dan is uw huis zeer onzuinig. Daarnaast staat in een energielabel ook nog eens welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn in uw woning. Denk dan bijvoorbeeld aan maatregelen zoals dubbel glas, isolatie van het dak of de muren, zonnepanelen, verwarming, etc.

Kopers kijken steeds vaker naar de energielabel van een huis

Het is dus niet alleen verplicht om als verkopende partij om een energielabel voor uw huis te regelen, de kopende partij vindt het ook nog eens erg belangrijk om te weten hoe energiezuinig de woning is. Blijkt u een zeer energiezuinige woning te hebben? Dan zal de woning nog meer in trek zijn bij potentiële kopers. En dat is natuurlijk mooi meegenomen! Ga je een huis kopen of huren? Vraag dan naar het energielabel. In een energiezuinig huis heb je een lagere energierekening. Het energielabel geeft aan waar nog mogelijkheden zitten voor energie besparende maatregelen.

Gediplomeerde inspecteurs door heel Nederland

Bij ons bent u aan het juiste adres voor een energielabel voor uw huis. Wij hebben namelijk door heel Nederland honderden ervaren en gediplomeerde inspecteurs in dienst. Het maakt dus niet uit waar u in Nederland woont om van onze diensten gebruik te maken. Al onze inspecteurs moeten aan strenge normen en waarden voldoen om de keuringen voor energielabels uit te mogen voeren. Hierdoor weet u bij Aanvragen-energielabel.nl dus zeker dat u een geldig en geregistreerd energielabel voor een woning krijgt. Na de opname is het energielabel op werkdagen binnen 24 uur beschikbaar.

Geldig geregistreerd energielabel voor een aantrekkelijk tarief

Bent u bang dat u hiervoor bij ons de hoofdprijs betaalt? Dan hebben wij goed nieuws voor u want, dat is helemaal niet het geval. Bij ons is een inspectie namelijk al mogelijk vanaf €349,00 inclusief btw. Dit is van toepassing voor woningen tot een inhoud van 500 m3. Bovendien bepaalt u zelf op welke dag én tijdstip één van onze inspecteurs de keuring in uw huis komt uitvoeren. Deze afspraak kunt u heel eenvoudig online op onze website regelen. Vraag dus vandaag nog een energielabel aan!

Aanvragen Energielabel

Via onderstaand formulier kunt u direct een afspraak maken voor de keuring die gedaan dient te worden om uw huis een energielabel te kunnen geven. Na het invoeren van uw gegevens kunt u (naar keuze) direct een afspraak inplannen. Wij hebben meerdere inspecteurs en diverse mogelijkheden in uw regio, waardoor een afspraak dus meestal snel en op korte termijn gemaakt kan worden. Wilt u liever dat wij contact met u opnemen voor het maken van een afspraak? Dan kunt u dat in het formulier aangeven.

Inspecteurs voor energielabel huis

Bij Aanvragen-Energielabel.nl hebben we een netwerk van meer dan 300 ervaren inspecteurs door geheel Nederland. Hierdoor kunt u altijd bij ons terecht voor het regelen van een energielabel. Het maakt hierbij niet uit in welk deel van het land u woont.

Waarom een energielabel aanvragen?

Een energielabel heeft diverse voordelen. Kopers of huurders van een woning zien bijvoorbeeld direct of een woning zuinig is of niet. Is een woning niet zo zuinig? Dan zie je direct hoe je ervoor kan zorgen dat de woning een stuk zuiniger wordt en meer comfort krijgt.

Een energielabel huis kan en zeer positieve invloed hebben op de verkoop- of verhuurprijs van een woning. Heeft een huis een groen label (A of B)? Dan kan het de verkoop of verhuur van een woning een stuk versnellen. De meeste mensen willen toch graag een energiezuinige woning, omdat dit zorgt voor een lagere energierekening en een hoger wooncomfort. Wilt u direct uw energielabel huis aanvragen? Of wilt u graag meer informatie? Laat het ons weten. Onze adviseurs informeren u graag verder over energielabels en onze werkwijze.

Vragen? Neem contact met ons op!

Zoals u ziet, is het zeer eenvoudig om op onze website een energielabel aan te vragen. U kunt zelfs direct een afspraak maken voor een keuring. Heeft u echter nog vragen of wilt u meer informatie over onze werkwijze of het aanvragen van een energielabel voor uw huis? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u graag. Dit kunt u doen door te mailen naar info@aanvragen-energielabel.nl. Wij zullen uw bericht zo snel mogelijk beantwoorden.

Contact

Wilt u persoonlijk advies over de aanvraag van het energielabel?

Schroom niet om ons te contacten via:
info@aanvragen-energielabel.nl.