Nieuws

Energielabel verkoop huis snel aanvragen

Energielabel huis snel aanvragen

Een energielabel is verplicht bij de aankoop of verkoop van een woning. Vanaf 1 januari 2021 moet de woning hiervoor worden bezocht door een gediplomeerde inspecteur voor het bepalen van het juiste energielabel. Het is aan de verkopende partij om het energielabel te verkrijgen. Wilt u uw woning verkopen en heeft u op korte termijn een energielabel nodig? Dan bent u welkom bij Aanvragen-Energielabel. Wij werken met een groot netwerk gediplomeerde inspecteurs. Hierdoor zijn er altijd meerdere inspecteurs in uw regio beschikbaar, waardoor u nooit lang op de afspraak voor opname hoeft te wachten. Het energielabel dient aanwezig te zijn bij het transactiemoment van de woning. Wij vertellen u graag meer over het snel aanvragen van een energielabel bij de verkoop van uw huis.

U plant uw afspraak eenvoudig online in

Wanneer u een energielabel bij de verkoop van uw huis snel wilt aanvragen, dan regelt u dit natuurlijk het best via internet. Via het aanvraagformulier op onze website kunt u uw energielabel aanvragen. U vult uw gegevens in en kunt direct online een afspraak maken voor het bezoek van de inspecteur aan uw woning.

Het moment van opname in uw woning

De inspecteur komt langs op het afgesproken tijdstip om de opname te verzorgen. Hierbij zal iedere ruimte in de woning worden bekeken. Daarnaast maakt de inspecteur gebruik van de nodige apparatuur, bijvoorbeeld voor het meten van oppervlakten of het vaststellen van bepaalde waarden. Vervolgens wordt de verkregen informatie ingevoerd in een softwareprogramma dat het energielabel berekent. In de meeste gevallen zal de opname ongeveer een uur in beslag nemen. Uiteraard is de precieze tijd mede afhankelijk van de grootte van de woning.

Uw energielabel is altijd snel beschikbaar

Wanneer het moment van opname achter de rug is, dan hoeft u niet lang meer te wachten voor het energielabel beschikbaar is. Op werkdagen is het energielabel al binnen 24 uur na het moment van opname door de inspecteur beschikbaar. Wanneer u uw energielabel aanvraag vandaag nog indient, en direct online een afspraak maakt met een inspecteur, dan heeft u uw energielabel dus altijd snel in uw bezit.

Direct een energielabel aanvragen

Gaat u uw woning verkopen en wilt u snel een energielabel aanvragen? Vul dan direct online ons aanvraagformulier in. Vervolgens kunt u direct een afspraak maken voor het bezoek van de inspecteur aan uw woning. Dit kan altijd op de korte termijn worden ingepland. Binnen een werkdag na de opname door de inspecteur kunt u over het energielabel beschikken. Wilt u meer informatie of heeft u een persoonlijk advies nodig? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Gebeld worden voor meer informatie?

Of stel direct uw vraag door te mailen naar: info@aanvragen-energielabel.nl.