Nieuws

Koper bereid meer te betalen voor ‘groene’ woning

Energielabel aanvragen

Huizenkopers hechten steeds meer waarde aan het energielabel. Tegenwoordig is het een verkoper van een woning verplicht om een definitief energielabel aan te vragen bij het te koop aanbieden van de woning. Hoe beter het energielabel is, hoe meer de kopers ervoor willen betalen. Vraag nu een definitief energielabel bij ons aan! Een positief energielabel zorgt dus voor een verhoging van de verkoopprijs. Voor verkopers is het daarom een slimme keuze om het energielabel te verbeteren vóór het te koop aanbieden van het huis.

Onderzoek naar het gedrag van woningkopers

Universiteit Maastricht en Tilburg University hebben een onderzoek uitgevoerd waarbij het gedrag van woningkopers onder de loep werd genomen. Uit dit onderzoek blijkt dat woningkopers gemiddeld 6.000 euro meer willen betalen voor een woning met een groen energielabel. Energielabels A en B zijn groene energielabels. De energielabels C en D zijn oranje labels en energielabels E, F en G zijn rode labels. Voor het onderzoek hebben de universiteiten ook gekeken naar de verkooptijd van de woningen. Het blijkt dat woningen met een groen label gemiddeld 24 dagen sneller worden verkocht dan woningen die geen groen energielabel hebben.

Het verschil zit in de energiekosten

Wanneer een woningkoper een woning met een groen energielabel koopt, dan verkrijgt de koper hiermee belangrijke informatie. Het energielabel vertelt de koper namelijk dat de energiekosten laag zullen zijn. Er kan op de energiekosten worden bespaard, waardoor de extra uitgave aan de woning wordt terugverdiend. Wanneer een gemiddelde eengezinswoning voorzien is van een energielabel G, dan kan de maandelijkse gasrekening oplopen tot een bedrag van 170 euro, of nog hoger.

Verkrijgt deze woning na het nemen van maatregelen energielabel A? Dan kan de maandelijkse gasrekening teruggedrongen worden naar 45 euro, of nog minder. Er kan dan per maand gemiddeld 125 euro worden bespaard. De extra 6.000 euro die voor de woning wordt betaald wordt daarmee in 4 jaar terugverdiend.

Het energielabel van uw woning verbeteren

Heeft uw woning nog geen groen energielabel? Dan is het goed om het energielabel te verbeteren. Dit kunt u onder meer doen door de woning goed te isoleren, door middel van vloerisolatie / bodemisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. U kunt de beglazing vervangen door HR++ glas. Heeft u een VR-ketel? Dan kunt u deze vervangen door een HR-ketel. Uiteraard zijn er nog tal van maatregelen die u kunt nemen om het energielabel te verbeteren, zoals het laten plaatsen van zonnepanelen of het in gebruik nemen van een zonneboiler of warmtepomp.

Wilt u een nieuw energielabel aanvragen?

Heeft u uw woning energiezuiniger gemaakt en wilt u uw woning gaan verkopen? Dan verzorgen wij graag het energielabel voor u. U kunt uw energielabel online aanvragen via het aanvraagformulier op onze website. Wilt u eerst meer weten of heeft u behoefte aan advies en informatie? Dan kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Gebeld worden voor meer informatie?

Of stel direct uw vraag door te mailen naar: info@aanvragen-energielabel.nl.