Nieuws

Wat is er nodig voor een A energielabel?

Aanvragen energielabel

Het is natuurlijk fantastisch wanneer uw woning een energielabel A toebedeeld krijgt. Dit is het beste energielabel dat u kunt verkrijgen voor uw woning en dat brengt diverse mooie voordelen met zich mee. Een energielabel A zorgt voor een hogere woningwaarde en een lagere energierekening, bijvoorbeeld. Het spreekt voor zich dat uw woning een A energielabel moet ‘verdienen’. Wat kunt u nu doen om dit goede label te verkrijgen? Energielabel Aanvragen geeft u graag 5 belangrijke tips om mee aan de slag te gaan! Heeft u de aanpassingen gedaan? Vraag dan een nieuw energielabel aan!

1. Zorg voor een goede isolatie

Een woning kan op meerdere manieren worden geïsoleerd. In verreweg de meeste gevallen wordt er eerst gekozen voor een spouwmuurisolatie, omdat dit het grootste deel van de woning beslaat. Daarnaast kunt u ook denken aan het isoleren van de vloer en het dak. Vervolgens kunt u de woning verder isoleren door ook de beglazing te vervangen. In het beste geval kiest u voor HR-glas, maar driedubbelglas is ook een optie.

2. Installeer vloerverwarming

U kunt aanzienlijk op energie besparen door vloerverwarming te installeren. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte, waardoor de temperatuur niet zo hoog hoeft te zijn om te zorgen voor een behaaglijk binnenklimaat. De energiekosten bij vloerverwarming liggen hierdoor altijd een stuk lager dan de energiekosten bij centrale verwarming.

3. Kies voor een zonnepaneleninstallatie

Met zonnepanelen op het dak kunt u gebruik maken van uw eigen energie. Dit betekent dat u geen energiekosten meer heeft of slechts lage energiekosten heeft, afhankelijk van de specifieke installatie en uw verbruik.

4. Een warmtepomp of zonneboiler installeren

Wanneer de woning is voorzien van een Hr-ketel, dan is het verstandig om deze te vervangen (compleet of gedeeltelijk) door een warmtepomp of een zonneboiler. Heeft u inmiddels al zonnepanelen laten installeren op het dak? Het is mogelijk om de zonnepaneleninstallatie te combineren met een warmtepomp, waardoor de woning van het gas af kan. In bepaalde gevallen betekent dit dat de woning volledig energieneutraal is. Uiteraard zorgt dit direct voor een flinke verhoging van de woningwaarde.

5. Kies voor toepassing van slimme apparaten

Tot slot kunt u het energieverbruik in uw woning verder omlaag brengen door gebruik te maken van energiezuinige, slimme apparatuur. Zo kan er veel worden bespaard door alle verlichting in de woning te vervangen door led verlichting. Daarnaast kunt u kiezen voor slimme oplossingen voor het verwarmen van de woning en zijn er veel zaken in huis die slimmer kunnen worden gemaakt als het gaat om het energieverbruik.

Wilt u direct een energielabel aanvragen?

Wilt u een energielabel aanvragen voor uw woning? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt uw aanvraag bij ons online indienen, middels het aanvraagformulier. Indien gewenst kunt u direct een afspraak maken. Uiteraard kunt u altijd eerst contact met ons opnemen voor meer informatie of advies over het energielabel. Wij helpen u graag verder.

Gebeld worden voor meer informatie?

Of stel direct uw vraag door te mailen naar: info@aanvragen-energielabel.nl.