Nieuws

Jaren 30 woning energielabel verbeteren: zo doet u dat

Aanvragen energielabel

Jaren 30 woningen zijn erg in trek bij woningkopers. Veel mensen houden van de sfeer en het sterke karakter van deze huizen. Een nadeel van een woning uit de jaren 30 kan wel zijn dat de woning voorzien is van een relatief slecht energielabel. Als er geen maatregelen zijn genomen om een jaren 30 woning energiezuiniger te maken, dan betekent dit eigenlijk dat het definitieve energielabel niet heel positief is.

Het is goed om de jaren 30 woning te verbeteren voor een beter energielabel. Dit levert u niet alleen een hoge woningwaarde en een beter energielabel op, maar ook een hoger wooncomfort en een lagere energierekening. Wij geven u graag tips om een jaren 30 woning te verbeteren voor een beter energielabel.

De spouwmuur isoleren

Een spouwmuurisolatie is in de meeste gevallen de eerste stap om een jaren 30 woning duurzamer te maken. Deze woningen hebben spouwmuren, wat betekent dat er open ruimte (spouw) bestaat tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Deze ruimte kan worden opgevuld met isolatiemateriaal. Hierdoor komt de kou van buiten niet meer door de muren heen naar binnen en gaat de warmte van binnen niet meer door de muren heen naar buiten.

De beglazing vervangen

Wanneer er nooit iets is gedaan om een jaren 30 woning energiezuiniger te maken, dan betekent dit in de regel dat de woningbeglazing verbeterd kan worden. De meeste woningen uit deze periode zijn van enkelglas voorzien en enkelglas isoleert niet. U doet er goed aan om enkelglas te vervangen door HR++ glas voor het beste resultaat.

De vloer van de jaren 30 woning isoleren

Veel jaren 30 woningen hebben houten vloeren. Hier is in de basis niets mis mee, echter, de kou vanuit de kruipruimte wordt door de houten vloer niet tegengehouden. Deze kou trekt de woning in, waardoor de vloer altijd koud aanvoelt en u meer moet stoken om het behaaglijk warm te houden in de woning. Door te kiezen voor een vloerisolatie lost u het probleem op en maakt u het huis veel energiezuiniger. Wanneer u toch de vloeren aanpakt, dan is het zeker een verstandige keuze om direct vloerverwarming te (laten) installeren. Dit vergroot nog het effect van de vloerverwarming.

Het isoleren van het dak

Dakisolatie werd nog niet toegepast in de jaren 30 en dat betekent dat een jaren 30 woning totaal geen dakisolatie heeft wanneer er niet eerder aandacht is besteed aan verduurzaming. Warme lucht stijgt altijd op, dus richting het dak. Wanneer hier geen isolatie aanwezig is, dan verlaat de warmte de woning en stookt u eigenlijk voor een groot deel voor de buitenwereld. Door een dakisolatie te realiseren kunt u tot wel 30 procent besparen op uw gasrekening. U heeft de investering dan ook relatief snel terugverdiend.

U verkrijgt een positiever energielabel

Wanneer u bovenstaande maatregelen heeft genomen om een jaren 30 woning te verbeteren, dan verkrijgt u hiermee een beter energielabel. U merkt zelf dat de woning behaaglijker aanvoelt en dat de energierekening lager is. Wanneer u de woning wilt verkopen, dan merkt u dat de woning door het verbeterde energielabel meer waard is. Gaat u een jaren 30 woning verkopen en wilt u een nieuw energielabel aanvragen voor de woning? Maak dan gebruik van het aanvraagformulier. Voor meer informatie en advies kunt u natuurlijk altijd eerst contact met ons opnemen.

Gebeld worden voor meer informatie?

Of stel direct uw vraag door te mailen naar: info@aanvragen-energielabel.nl.