Energielabel voor woningen aanvragen!

Afspraak

Inspectie

Registratie

Online energielabel voor woningen aanvragen

Wilt u graag weten hoe u een energielabel voor woningen kunt aanvragen? Dan bent u op Aanvragen-energielabel.nl op de juiste plek. Wij kunnen u namelijk niet alleen vertellen hoe u een energielabel voor woningen kunt aanvragen, maar u kunt dit ook direct online op deze website regelen. Lees snel verder!
 
Vraag eenvoudig en snel een energielabel voor woningen aan!
Vanaf 1 januari 2021 bent u verplicht om bij verkoop uw woning deze te voorzien van een energielabel? Geïnteresseerde kopers of huurders moeten namelijk kunnen achterhalen hoe energiezuinig de woning is. In Europa wordt de energiezuinigheid van een woning aangegeven met een energielabel ofwel een EI energie index.
 
Een energielabel stelt kopers en huurders dus in staat om makkelijk te kunnen beoordelen hoe energiezuinig een woning is. Dat is prettig, want een zuinige woning zorgt voor een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot. En dat is natuurlijk weer beter voor het milieu. Bovendien zijn mensen door de jaren heen steeds milieubewuster geworden. Daardoor zijn ze meer naar de energiezuinigheid van apparaten, maar ook van woningen gaan kijken. Is uw woning erg energiezuinig? Dan zal dat het nog makkelijker maken om het huis te verkopen.
 
Verstrek onderstaand eenvoudig uw gegevens en maak direct uw afspraak! Aanvragen Energielabel is een entiteit van: Homekeur B.V.
 
 

Aanvragen energielabel

Na het invoeren van uw gegevens kunt u (naar keuze) direct en online een afspraak maken, of wij nemen contact met u op.

Heeft u nog een vraag? Mail ons:
info@aanvragen-energielabel.nl

Meer lezen

Low angle portrait of  Middle-Eastern engineer  holding plans while standing on construction site, copy space

Over ons

Meer weten over de organisatie achter Aanvragen Energielabel?
Rear view of indian couple checking on digital tablet housing energy efficiency rate. Young couple searching new green house on digital tablet. Husband embracing wife while checking the energy efficiency status of their home.

Energie­label

Wat behelst het energielabel precies? En welke wet- en regelgeving geldt er?
Contact us concept with wood block and symbols at, e-mail address and phone

Contact

Heeft u nog vragen? Neem contact op voor persoonlijk advies.

Voorlopig energielabel is niet meer rechtsgeldig

In 2015 gaf de Nederlandse overheid alle huizen in dit land een voorlopig energielabel, sindsdien kunt u als consument zelf uw energielabel maken via een webapplicatie van de overheid. Dit label wordt het vereenvoudigde energielabel genoemd afgekort VEL. Per 1 januari 2021 is de wetgeving gewijzigd en dit VEL niet meer beschikbaar. Wilt u vanaf die datum een woning kopen of verhuren? Dan dient u deze te voorzien van een definitief energielabel. Bij ons bent u aan het juiste adres voor het aanvragen van een energielabel voor woningen. Wij kunnen namelijk tegen een aantrekkelijke prijs voor een geregistreerd energielabel voor uw woonhuis zorgen. Verstrek hier eenvoudig uw gegevens en maak direct uw afspraak!

Welke labelklassen zijn er precies?

Het energielabel huis heeft zeven labelklassen die van A tot en met G lopen. Energielabel A wil zeggen dat de woning heel zuinig is, terwijl energielabel G betekent dat de woning heel onzuinig is. Bij een woning met energie-label G kan er vaak nog veel gedaan worden om energie te besparen, zoals de daken en muren isoleren. Om energie-label A te krijgen moet je al heel wat maatregelen treffen. Zo moet bijvoorbeeld je volledige woning geïsoleerd zijn, zonnepanelen hebben en een warmtepomp hebben met een hoog rendement. Voor nieuwbouwhuizen is energie-label A de standaard, maar voor heel oude huizen is het vaak moeilijk of zelfs onmogelijk om zo’n mooi energielabel in huis te halen.

Vraag direct een energielabel aan!

Heeft u een energielabel voor uw woning nodig? Dan kunt u deze direct bij ons aanvragen. Na het invoeren van uw gegevens kunt u (naar keuze) direct en online een afspraak maken. Wilt u liever dat wij contact met u opnemen om een afspraak te maken? Dan kunt u dit gewoon op het formulier aangeven.

Over ons

Aanvragen-Energielabel.nl is een onderdeel van Homekeur B.V. Deze organisatie opereert door heel het land, waar het allerlei diverse bouwkundige keuringen uitvoert. Aanvragen-energielabel.nl richt zich echter uitsluitend op het inspecteren van woningen voor het energielabel. Tijdens zo’n opname kijken onze inspecteurs dus alleen naar hoe energiezuinig uw woning is, en niet naar de bouwkundige gebreken of aan installaties. Wij hebben in elke regio inspecteurs werkzaam, waardoor u altijd van onze diensten gebruik kunt maken. Onze honderden inspecteurs zijn gediplomeerd, deskundig en zeer ervaren, waardoor u zeker weet dat de inspectie op de juiste manier wordt uitgevoerd. Daarnaast bieden wij het regelen van uw energielabel ook nog eens voor een zeer aantrekkelijke prijs aan. Wij voeren een inspectie al uit vanaf €349,00 inclusief btw, voor woningen tot een inhoud van 500 m3. Genoeg redenen dus om voor energielabels voor woningen contact met ons op te nemen.

Energielabel voor woningen: direct online aanvragen

Bent u op zoek naar energielabel voor woningen? Dan kunt u hiervoor eenvoudig een afspraak maken met één van onze inspecteurs. Wij hebben meerdere inspecteurs en diverse mogelijkheden in uw regio, waardoor een afspraak dus snel en op redelijk korte termijn gemaakt kan worden. Hierdoor is het vaak mogelijk dat u zelf de dag en zelfs het tijdstip bepaald. Na opname is het energielabel op werkdagen binnen 24 uur beschikbaar.

Hoe gaat een inspectie voor energielabels voor woningen precies?

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt, komt één van onze ervaren inspecteurs uw woning keuren. De inspecteur beoordeeld zowel de binnenkant als de buitenkant van uw woningen zullen worden beoordeeld op energie gerelateerde zaken. Denk hierbij onder andere aan: 

  • Is het huis geïsoleerd en is er ruimte voor verbetering?
  • Wat is de staat van de ramen?
  • Is er een warmtepomp in de woning aanwezig?
  • Is de woning voorzien van zonnepanelen?

De inspecteurs maken gebruik van geavanceerde apparatuur om deze en andere punten te beoordelen. Vervolgens voeren zij de gemeten gegevens in een softwareprogramma in die speciaal is ontworpen voor het berekenen van energielabels voor woningen. Dit programma laat ons zien voor welk energielabel uw woning in aanmerking komt.

Meer dan 300 inspecteurs die energielabel voor woningen uitgeven

Bij Aanvragen-Energielabel.nl beschikken we over een netwerk van meer dan 300 inspecteurs door het hele land. Zij zijn uiteraard gediplomeerd en staan voortdurend onder strenge kwaliteitscontroles. Dankzij deze controles kunnen wij de kwaliteit van onze dienstverlening optimaal bewaken. Dagelijks voeren wij honderden inspecties uit, allen volgens de laatste normen, voorschriften en richtlijnen van diverse overheden. Daardoor blijven onze energielabels 10 jaar (na opname) rechtsgeldig en dus te gebruiken bij de verkoop van uw woning. Daarnaast wordt elke opname geregistreerd bij de betreffende instanties, zoals het kadaster en overheden.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u nog vragen over het aanvragen van energielabels voor woningen? Of wilt u graag meer weten over onze werkwijze? Wat uw vraag ook is, wij beantwoorden hem graag. Neem dan ook gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op. Dat kunt u doen door ons te mailen naar info@aanvragen-energielabel.nl. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Contact

Wilt u persoonlijk advies over de aanvraag van het energielabel?

Schroom niet om ons te contacten via:
info@aanvragen-energielabel.nl.