Nieuws

De 5 voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie voordelen

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is ideaal om uw woning direct te isoleren en te voorzien van een hoger energielabel. Wanneer we kijken naar alle mogelijkheden voor het isoleren van een woning, dan is de spouwmuurisolatie vaak het meest effectief en het meest voordelig. U kunt dan ook flink uw voordeel doen met het isoleren van de spouwmuur. U kunt bijvoorbeeld genieten van een behaaglijker binnenklimaat en daarmee een hoger wooncomfort, maar u merkt ook dat u geluiden van buiten en van buren veel minder hoort. Energielabel-Aanvragen geeft u inzicht in nog 5 belangrijke voordelen van de spouwmuurisolatie.

1. Het grootste energieverlies wordt aangepakt

Een woning kan op meerdere manieren beter worden geïsoleerd. Zo kunt u de vloer isoleren of bijvoorbeeld het dak. Toch, als u een keuze moet maken, dan is het verstandig om als eerst de muren te isoleren. Hier vindt namelijk het grootste energieverlies plaats, eenvoudigweg omdat het grootste deel van de woning uit muren bestaat. Door een spouwmuurisolatie uit te laten voeren pakt u dus direct het grootste energieverlies aan. Dit laat zich ook direct zien op de energierekening.

2. U beperkt het risico op vochtdoorslag

Niets is vervelender dan vocht in de woning. Vocht kan diverse problemen veroorzaken en, in het meest slechte geval, kan het zelfs zorgen voor gezondheidsproblemen. Dit wilt u voorkomen en dat doet u het best door een spouwmuurisolatie uit te laten voeren. Hiermee beperkt u het risico op vochtdoorslag.

3. Er is geen constructiewijziging nodig

De ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur, ook wel de spouw, bestaat al. Het is een holle ruimte die zich uitstekend leent voor het opvullen met isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal wordt op eenvoudige wijze tussen de twee muurlagen aangebracht. U ziet er dus niets van en er is ook geen constructiewijziging aan de woning nodig voor deze vorm van isoleren.

4. Voordeligste manier van woningisolatie

Woningisolatie kan op meerdere manieren worden uitgevoerd en de ene methode is kostbaarder dan de andere. Een spouwmuurisolatie kan relatief voordelig worden uitgevoerd. Het is de goedkoopste optie van alle mogelijkheden. Dit betekent dat u de investering snel heeft terugverdiend door te besparen op de energiekosten.

5. Verdere maatregelen leveren meer op

Een vloerisolatie is effectiever wanneer de wanden van uw woning al geïsoleerd zijn. Ditzelfde geldt voor de dakisolatie. Alle andere, aanvullende maatregelen die u neemt voor het isoleren van uw woning zijn effectiever wanneer de spouwmuurisolatie al is uitgevoerd. Spouwmuurisolatie is daarmee de meest logische eerste stap om uw woning duurzamer te maken.

Een beter energielabel na woningisolatie

Woningisolatie zorgt ervoor dat uw woning energiezuiniger is en dit houdt uiteraard verband met het energielabel van uw woning. Een beter energielabel levert u een hogere woningwaarde op en, in de meeste gevallen, een snellere verkoop van de woning wanneer dit van toepassing is. Heeft u al een spouwmuurisolatie uit laten voeren en wilt u een energielabel aanvragen? Maak dan gebruik van het aanvraagformulier op onze website. U kunt (naar keuze) direct een afspraak maken. Wilt u eerst meer informatie of advies? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Gebeld worden voor meer informatie?

Of stel direct uw vraag door te mailen naar: info@aanvragen-energielabel.nl.