Nieuws

10 Kenmerken die uw woning energielabel bepalen

elementen energielabel

Het energielabel is natuurlijk al langer bekend onder woningeigenaren. Zij moeten al sinds 2008 een definitief energielabel tonen bij de verkoop of verhuur van hun woning. De manier waarop het energielabel van een woning wordt bepaald gaat in 2021 veranderen. Er wordt een meer gedetailleerd energielabel uitgegeven en dit energielabel is per 01-01-2021 verplicht. Vanaf deze datum dienen energieprestatie adviseurs volgens nieuwe opnameprotocollen, wijzigingsbladen en beoordelingsrichtlijnen te handelen. U kunt deze bij ons eenvoudig en snel aanvragen!

Veranderde werkwijze voor het bepalen van energielabels

Alle certificaathouders moeten op een andere wijze te werk gaan voor het bepalen van een energielabel. De energieprestatie adviseurs moeten gekwalificeerd zijn voor het opstellen van de rapporten van energieprestatie en uiteindelijk behoort het nieuwe energielabel hier ook toe. De Certificerende Instellingen, ook wel bekend als CI’s, krijgen een jaar de tijd om alle bestaande certificaten om te zetten in nieuwe certificeringen. Dit betekent dat alle CI’s vóór 01-01-2022 in het bezit moeten zijn van de nieuwe certificaten.

Kenmerken die bepalend zijn voor het energielabel

Er zijn meerdere factoren die meewegen in het bepalen van het actuele energielabel van uw woning. Hieronder benoemen wij 10 kenmerken die voor de bepaling van het energielabel belangrijk zijn:

  1. Het type woning (hoekwoning, tussenwoning, appartement enz.)
  2. Bouwjaar van het huis
  3. Soort beglazing (enkel, dubbel enz.)
  4. Gevelisolatie
  5. Aanwezige soort verwarming
  6. Zonneboiler / zonnepanelen
  7. Vloerisolatie
  8. Aanwezige soort warmwatervoorziening
  9. Dakisolatie
  10. Aanwezige ventilatiesysteem

Uw woning verder verduurzamen

Er zijn uiteraard meerdere mogelijkheden om uw woning verder te verduurzamen, afhankelijk van de actuele staat van de woning. Diverse maatregelen leveren u een beter energielabel op. Woningen met een aantrekkelijk energielabel zijn meer waard en worden sneller verkocht. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om te controleren wat u kunt doen om uw woning verder te verduurzamen en zo een beter energielabel te verkrijgen. U kunt bijvoorbeeld denken aan het laten installeren van zonnepanelen, aan het vervangen van de ketel voor een zuinig exemplaar of aan (het verbeteren van) de isolatie van de muren, de vloer en het dak.

Online een energielabel aanvragen

Bij Aanvragen-Energielabel bent u aan het juiste adres voor het aanvragen van een energielabel. U kunt uw aanvraag online bij ons indienen. Na het invoeren van uw gegevens in het aanvraagformulier kunt u (naar keuze) direct en online een afspraak maken. Wilt u eerst meer informatie of advies? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Gebeld worden voor meer informatie?

Of stel direct uw vraag door te mailen naar: info@aanvragen-energielabel.nl.