Nieuws

Woning met energielabel G: waar begint u met verduurzamen?

energielabel g huis vervallen

Een woning met energielabel G is een woning met hoge energielasten. Deze woningen zijn minder waard dan vergelijkbare woningen met een beter energielabel, waardoor het – zeker voor starters – vaak makkelijker is om een woning met een slechter energielabel te kopen. Helaas betekent dit dan wel dat u te maken krijgt met hoge energiekosten en daar zit u niet op te wachten. Gelukkig kunt u zelf de nodige stappen ondernemen om de woning te verduurzamen en op die manier een beter energielabel voor de woning te verkrijgen. Energielabel-Aanvragen heeft u meer informatie over het verduurzamen van een woning met energielabel G.

Start met het isoleren van de woning

Wanneer een woning energielabel G toegekend heeft gekregen, dan kunt u er wel van uit gaan dat de woningisolatie ronduit slecht is. Er gaat veel energie verloren en dit kan worden opgelost door de woning te isoleren. Dit is dan ook in de meeste gevallen de eerste stap om te nemen voor het verduurzamen van de woning. Het is aan te raden om te starten met een spouwmuurisolatie. De woning bestaat voor het grootste deel uit muren, waardoor u met een spouwmuurisolatie al een aardige isolerende schil om de woning realiseert. Vervolgens kunt u de woning verder isoleren. Dakisolatie en vloerisolatie zijn effectiever wanneer de spouwmuurisolatie al is uitgevoerd.

Aandacht voor de beglazing

De wanden van een woning kunnen nog zo goed geïsoleerd zijn, toch kan er veel warmte verloren gaan. Warmteverlies kan namelijk ook optreden bij ramen en deuren. Een woning met enkele beglazing voelt altijd kouder aan dan een woning met dubbele beglazing. Dit zegt natuurlijk alles over het warmteverlies door de ruiten van de woning. Het is een goed idee om de beglazing van de woning te vervangen door extra isolerend dubbel glas. Dit is beglazing met isolerend gas tussen de twee lagen, waardoor er een optimale isolatie ontstaat. Uiteraard kunt u ook de deuren van de woning vervangen.

enkel glas

Overige stappen voor een beter energielabel

Een energielabel verbeteren kan op veel verschillende manieren. Er zijn dan ook veel factoren die een rol spelen bij het bepalen van het energielabel. De aanwezigheid van zonnepanelen verbetert de duurzaamheid van de woning en daarmee ook het energielabel. Dit is uiteraard slechts een voorbeeld. Een woning met energielabel G kan op veel verschillende punten worden verduurzaamd, waarna er een beter energielabel toegekend kan worden aan de woning. Dit levert u onder meer een mooie energiebesparing, een hogere woningwaarde en een hoger wooncomfort op.

Wilt u een nieuw energielabel aanvragen?

Aanvragen Energielabel is uw adres voor het snel en makkelijk aanvragen van een energielabel voor uw woning. Maak online gebruik van het aanvraagformulier en vul uw gegevens in. U kunt, indien gewenst, direct online een afspraak maken. Natuurlijk kunt u ook altijd eerst contact met ons opnemen voor meer informatie of advies.

Gebeld worden voor meer informatie?

Of stel direct uw vraag door te mailen naar: info@aanvragen-energielabel.nl.