Nieuws

Zorgt een zonneboiler voor een hoger energielabel?

energielabel aanvragen

Het verkrijgen van een beter energielabel is altijd een goede keuze voor uw woning. Het levert u veel interessante voordelen op. Zo gaan de energiekosten omlaag en verbetert uw wooncomfort. Daarnaast wordt de woning meer waard, wat natuurlijk vooral ook veel voordeel biedt wanneer u de woning verkoopt. Woningen met een hoger energielabel worden niet alleen tegen een betere prijs verkocht, maar deze huizen worden ook sneller verkocht. Kortom, een hoger energielabel is altijd beter. Wij krijgen vaak de vraag of een zonneboiler zorgt voor een positiever energielabel. Graag geven wij duidelijk antwoord op deze vraag.

Een zonneboiler is niet de eerste stap

Voor we duidelijk antwoord kunnen geven op de vraag vinden we het belangrijk om goed aan te geven dat het aanschaffen van een zonneboiler niet de eerste stap is in het verkrijgen van een beter energielabel. De eerste stap is het realiseren van een betere isolatie van de woning. Denk hierbij aan het isoleren van de wanden, de vloer en het dak. Vervolgens is het goed om de beglazing te vervangen door HR++ glas wanneer dit nog niet aanwezig is. Wanneer de woning goed geïsoleerd is, dan kunt u er zeker over nadenken om een zonneboiler te plaatsen voor het verder verduurzamen van de woning.

Een zonneboiler plaatsen voor verdere verduurzaming

Bij het gebruik van een zonneboiler wordt het tapwater door de zon verwarmd. U gaat op die manier dus profiteren van zogenaamde duurzame warmte en dit zorgt zeker voor een verbetering van het energielabel. Het is wel belangrijk om eens goed te kijken naar wat de beste mogelijkheden zijn voor uw specifieke woning. Een warmtepomp kan namelijk ook heel interessant zijn.

De keuze voor een warmtepomp

Warmtepompen zijn er in diverse varianten, waaronder in hybride uitvoeringen. Er wordt warmte gewonnen uit het grondwater of de buitenlucht, waardoor er ook in dit geval sprake is van duurzame warmte. Wanneer u een elektrische warmtepomp wilt gaan gebruiken, dan is het belangrijk dat de woning al minimaal energielabel B bezit. Gaat uw voorkeur uit naar de inzet van een hybride warmtepomp? Dan is een minimaal energielabel C vereist. Bij een volledig elektrische warmtepomp hoeft u helemaal geen gebruik meer te maken van gas.

Een beter energielabel aanvragen

Heeft u uw woning goed geïsoleerd en heeft u een warmtepomp of zonneboiler geïnstalleerd? Dan is uw huis ineens een stuk energiezuiniger geworden en dit merkt u. Als u de woning wilt gaan verkopen, dan is het aan u als verkoper om een nieuw energielabel aan te vragen. Dit is een beter energielabel, waardoor de woning beter en sneller verkocht zal worden. Wilt u een nieuw energielabel aanvragen voor uw huis? Maak dan gebruik van ons online aanvraagformulier. Wij regelen het graag voor u. Heeft u eerst nog vragen of heeft u behoefte aan informatie en advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gebeld worden voor meer informatie?

Of stel direct uw vraag door te mailen naar: info@aanvragen-energielabel.nl.