Nieuws

Energielabel G; bijna of geen energiezuinige aanpassingen

huis g energielabel energie label

Energielabel G komt vrijwel niet voor onder nieuwere woningen, maar veel oudere woningen krijgen dit slechte energielabel nog wel toegekend. In de regel zijn dit woningen waaraan nooit iets is gedaan om de woning energiezuiniger en behaaglijker te maken. U kunt er in de meeste gevallen van uit gaan dat een energielabel G woning een slecht werkende verwarming heeft, tochtige deuren en ramen, geen dakisolatie, enkel glas, vaak vochtproblemen en zeer hoge energiekosten.

Wat betekent energielabel G nu precies?

Een woning krijgt een energielabel dat gekoppeld is aan een letter. De letters lopen van A tot en met G, waarbij A staat voor zeer energiezuinig en waarbij G staat voor het minst energiezuinig. Hoe slechter het energielabel, hoe hoger de energiekosten. Het is in de regel zo dat woningen met een slechter energielabel ook slechter geïsoleerd zijn. Dit betekent dat er sprake is van een ernstigere mate van warmteverlies, bijvoorbeeld, maar het betekent ook dat uw wooncomfort een stuk lager ligt dan mogelijk zou zijn. Wanneer uw woning een energielabel G toegekend heeft gekregen, dan is het om meerdere redenen verstandig om de woning te verduurzamen. Tijdens het aanvragen van een energielabel krijgt u praktische tips van ons!

Het nemen van energiebesparende maatregelen

Een woning met energielabel G schreeuwt als het ware om verbetering. Door de nodige energiebesparende maatregelen te nemen kunt u het energielabel verbeteren, genieten van een lagere energierekening en van een hogere woningwaarde. Daarnaast merkt u dat u in huis minder last heeft van geluiden van buiten het huis en het hele binnenklimaat voelt aangenamer aan. Kortom, het nemen van energiebesparende maatregelen is altijd meer dan de moeite waard.

U kunt de woning op meerdere manieren duurzamer maken. Een spouwmuurisolatie is vaak de eerste stap, omdat het de meest effectieve en meest voordelige methode van isoleren is. U kunt ook isolatie aan de buitenkant van de muur plaatsen. Vervolgens kunt u denken aan vloer- en dakisolatie. U kunt de beglazing vervangen door extra geïsoleerd dubbel glas voor een optimale isolatie van de woning. U zult zien dat dit u direct een veel beter energielabel voor de woning oplevert.

Beter energielabel voor uw woning

In Tilburg werd een onderzoek uitgevoerd naar de verhouding tussen woningwaarde en het energielabel. Hieruit bleek dat een slecht energielabel de woningwaarde met duizenden euro’s kan verlagen. U wint daarmee op meerdere belangrijke fronten als u uw energielabel G woning verduurzaamt. Heeft u de nodige energiebesparende maatregelen getroffen en wilt u een beter energielabel verkrijgen?

Energielabel Aanvragen regelt graag een energielabel voor u. Vul het aanvraagformulier online in en maak, indien gewenst, direct via de website een afspraak. Natuurlijk kunt u ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies of verdere informatie. Wij vertellen u graag meer over het energielabel.

 

Gebeld worden voor meer informatie?

Of stel direct uw vraag door te mailen naar: info@aanvragen-energielabel.nl.