Nieuws

Isolatietips bij een woning met energielabel D

energielabel aanvragen

Wanneer u een woning koopt met een energielabel D, dan moet u rekening houden met relatief hoge energiekosten. Wilt u een woning met energielabel D verkopen, dan zal de woning naar alle waarschijnlijkheid worden verkocht tegen een lager bedrag dan wanneer het energielabel beter zou zijn.

Het is daarom goed om de woning energiezuiniger te maken en een nieuw energielabel aan te vragen. Dit kan uiteraard bij Aanvragen-Energielabel. Wij geven u meer informatie over energielabel D én handige isolatietips om het energielabel te verbeteren.

Energielabel D zit tussen goed en slecht in

Eigenlijk kunnen we energielabel D in de middenmoot plaatsen. Alleen de energielabels A en B worden gezien als zogenaamde groene labels. Dit betekent dat de woning energiezuinig is en de energiekosten laag zijn. De energielabels E, F en G noemen we rode labels. Dat betekent dat een woning met één van deze energielabels veel energie verbruikt, waardoor de energiekosten hoog zijn.

Energielabels C en D zijn oranje labels en vallen er dus eigenlijk precies tussenin. De energierekening zal relatief hoog zijn, maar daar kunt u zelf verandering in brengen. U kunt de woning zelf namelijk energiezuiniger maken.

Isolatietips voor een beter energielabel

Wanneer een woning energielabel D of slechter heeft, dan betekent dit in de praktijk meestal dat bepaalde energiebesparende maatregelen nog niet genomen zijn. Dit zijn de maatregelen die u wel kunt nemen om het energielabel te verbeteren. Op de eerste plaats is er in een energielabel D woning vaak geen vloerisolatie op de begane grondvloer aanwezig.

Een goede vloerisolatie is een uitstekende eerste stap. Vervolgens kunt u kiezen voor het isoleren van de CV-leidingen in de onverwarmde ruimten in de woning. In de meeste gevallen is er voor warm water en verwarming ook nog geen HR-combiketel aanwezig, dus ook dit is een goede optie. Tot slot willen wij u als tip meegeven: vervang de beglazing van de woning door minimaal dubbelglas en het liefst HR++ glas.

Waarom het energielabel D verbeteren?

De belangrijkste reden om een energielabel D te verbeteren is het terugdringen van de energiekosten. U bespaart veel geld wanneer de woning energiezuiniger wordt. Daarnaast wordt het wooncomfort hoger. Verkoopt u de woning? Hoe beter het energielabel, hoe hoger de woningwaarde. Ook is het zo dat woningen met een positief energielabel veel sneller worden verkocht dan woningen met een negatiever energielabel. Uiteraard kunt u meer doen om de woning energiezuiniger te maken en het energielabel te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld ook denken aan het toepassen van zonnepanelen.

Een nieuw energielabel aanvragen

Heeft u energiebesparende maatregelen genomen en wilt u de woning verkopen? Dan is het verplicht om een nieuw energielabel aan te vragen. Dit doet u bij ons eenvoudig middels het aanvraagformulier. Wilt u eerst meer informatie of advies over het energielabel van een woning? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Gebeld worden voor meer informatie?

Of stel direct uw vraag door te mailen naar: info@aanvragen-energielabel.nl.