Nieuws

Schuin dak isoleren voor een beter energielabel

Aanvragen energielabel

Een schuin dak isoleren is een goed idee. Wanneer er geen dakisolatie aanwezig is, dan gaat er veel  gas verloren en dit merkt u op de energierekening. Daarnaast kunt u last hebben van vochtproblemen in de woning, welke kunnen leiden tot schimmel. Wanneer u een schuin dak laat isoleren, dan gaat u vochtproblemen en schimmelvorming tegen. Daarnaast kunt u tot wel 30 procent besparen op de energierekening en ervaart u een hoger wooncomfort. Door het verbeteren van de isolatie van de woning krijgt u een beter energielabel, waardoor de woning meer waard is. Kortom, er zijn veel redenen te noemen om te kiezen voor het isoleren van een schuin dak. Wij van Energielabel aanvragen helpen u graag!

Een woning zonder dakisolatie

Zowel voor woningen met een plat dak als voor woningen met een schuin dak geldt dat het altijd verstandig is om te kiezen voor een dakisolatie. Warmte stijgt op en dat betekent dat het altijd richting het dak gaat. Wanneer het dak niet geïsoleerd is, dan verlaat de warmte het huis via het dak. Ongeveer 30 procent van de warmte in huis ontsnapt dan via het dak, waardoor u meer moet stoken om het behaaglijk warm te houden in uw woning. Wanneer u een schuin dak isoleert, dan kan de warmte hier niet ontsnappen en is het makkelijker om de temperatuur in de woning gelijkmatig te houden op een temperatuur die voor u comfortabel is. Op deze manier kunt u dus 30 procent besparen op uw energieverbruik en dus ook op uw energierekening.

Meerdere voordelen van een dakisolatie

Heeft u een woning met een schuin dak en besluit u om het dak te isoleren of te laten isoleren? Dan levert dit u diverse belangrijke voordelen op. U geniet van een hoger wooncomfort en een lagere energierekening. Het klimaat in huis is veel gezonder en de woningwaarde gaat omhoog. Daarnaast is het isoleren van een woning natuurlijk ook een duurzame, milieubewuste keuze. U bespaart flink op gas en dat is aanzienlijk beter voor het milieu. Er worden veel minder schadelijke broeikasgassen uitgestoten.

Is een muurisolatie dan niet voldoende?

Het is natuurlijk altijd goed om de wanden van uw woning te (laten) isoleren. Er gaat dan geen warmte meer verloren via de wanden en dit levert u voordeel op. Toch, als het dak niet geïsoleerd is, dan gaat hier nog altijd veel warmte verloren. De warmte trekt langs de geïsoleerde wanden omhoog en verlaat de woning via het dak. Voor een optimale isolatie van uw woning kiest u voor het (laten) isoleren van het dak, de wanden en de vloer. Het is mogelijk om een vloerisolatie te combineren met een bodemisolatie voor een maximaal effect.

Uw woning verkopen? Een nieuw energielabel!

Heeft u de nodige energiebesparende maatregelen genomen, zoals het isoleren van een schuin dak, en wilt u de woning verkopen? Dan is het verplicht om voor uw woning een nieuw energielabel aan te vragen. Dit kunt u bij ons eenvoudig online regelen. Vul het aanvraagformulier in om direct een afspraak in te plannen. Natuurlijk kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of advies. Wij helpen u graag verder.

Gebeld worden voor meer informatie?

Of stel direct uw vraag door te mailen naar: info@aanvragen-energielabel.nl.