Nieuws

5 Manieren om een beter energielabel te krijgen

Blog - manieren echt

Veel woningeigenaren willen een zo goed mogelijk energielabel voor hun woning. Dit is ook logisch, want een goed energielabel biedt diverse voordelen. Denk maar aan een verhoging van de woningwaarde, een verlaging van de energierekening en natuurlijk ook een aangenamer wooncomfort. Energielabel A is het best verkrijgbare energielabel. Heeft u een energielabel B of slechter? Dan is er ruimte voor verbetering. Wij geven u inzicht in 5 manieren om het energielabel van uw woning te verbeteren.

1. De beglazing vervangen

Beglazing is er in veel verschillende soorten. Enkel glas zorgt gegarandeerd voor warmteverlies. U kunt enkel glas vervangen door dubbele beglazing voor een betere isolatie. Nog beter is het om te kiezen voor driedubbel glas / HR++ glas. Gemiddeld levert dit u op jaarbasis een besparing van ongeveer 250 euro op de stookkosten op.

2. Het plaatsen van een HR ketel

Is uw woning nog voorzien van een oudere CV ketel? Dan kunt u deze het best vervangen door een HR ketel, ook wel een hoogrendementsketel genoemd. HR ketels zijn aanzienlijk zuiniger en dit merkt u ook zeker op de energierekening. Jaarlijks bedraagt de besparing gemiddeld 300 euro voor een gemiddeld huishouden. U heeft nog meer winst wanneer u kiest voor plaatsing van een combiketel die kan worden aangesloten op een zonneboiler.

3. Zonnepanelen laten installeren

U kunt uw eigen energie opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Dit levert u een aardige besparing op de energierekening op. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat de woning hier in één klap flink duurzamer van wordt. Het energielabel wordt er zeker één stap beter van en in sommige gevallen zelfs twee stappen, dus bijvoorbeeld van C naar A. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen bedraagt 6 jaar.

4. De woning goed isoleren

Een woning kan op meerdere punten veel warmte verliezen. Dit kan via het dak, via de vloer of via de muren. De beglazing hebben we uiteraard net al besproken. Het is altijd verstandig om de vloer, het dak en de muren te laten isoleren. Hierdoor wordt het warmteverlies teruggedrongen en dat levert een besparing op de stookkosten op én een verbetering van het energielabel. U kunt honderden euro’s besparen door goed te isoleren. Alleen een dakisolatie levert gemiddeld al een besparing van 500 euro per jaar op.

5. Zorgen voor een WTW installatie

Tot slot is het een goed idee om te zorgen voor een WTW installatie, ook wel een Warmte Terug Winnen installatie. We hebben het hier over een speciaal ventilatiesysteem dat warme lucht langs koude lucht geleidt. Met de instromende lucht wordt de warmte zo weer terug gevoerd. Ook dit zorgt voor een besparing op de energiekosten en voor een beter energielabel.

Direct online een energielabel aanvragen

Wilt u een energielabel aanvragen voor uw woning? Dan kunt u dit bij ons geheel online doen. Hiervoor vult u het aanvraagformulier volledig in. U kunt, indien wenselijk, direct een afspraak maken voor ons bezoek aan uw woning voor het bepalen van het energielabel. Wilt u eerst meer weten over ons of over het energielabel? Neem dan gerust contact met ons op.

Gebeld worden voor meer informatie?

Of stel direct uw vraag door te mailen naar: info@aanvragen-energielabel.nl.